Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Monchou taart

  • Jowiri

    De meeste mensen hebben hem al eens gegeten, maar hier toch maar het recept. Omdat ie nou eenmaal érg lekker is!

    Ingrediënten:

    1 pak bastonjekoeken

    125 gram boter

    100 gram witte basterd suiker

    2 blaadjes gelatine

    1 blik Jonker Fris kersenvlaai vulling

    1/4 liter slagroom

    1 pakje Monchou

    Hoe ga je te werk:

    Verkruimel de bastonjekoeken

    Smelt de boter

    Roer de boter en kruimels door elkaar, en druk het aan als bodem in de vorm.

    Zet de springvorm in de koelkast

    Klop de slagroom stijf

    Snijd de basterdsuiker en de Monchou fijn

    Mix deze 3 door elkaar

    Smeer uit over de bodem

    Zet de springvorm weer in de koelkast

    Week de gelatine in koud water

    Verwarm wat kersenvlaai in een pannetje

    Knijp de gelatine uit en doe het in het pannetje

    Roer dit en voeg de rest van de kersenvulling toe, roer nog een paar minuten.

    Smeer dit mengsel over de Monchou/slagroom laag

    Koud laten worden en garneren met slagroom

    Dat was het al, erg lekker, vooral door de smakelijke bodem.

    Eet smakelijk

  • @nn@

    lekker met een bakkie

  • zuursel

    nou erg lekker hoor,vooral die jonker fris is heel belangrijk.

    die is een beetje zurig en dat geeft net dat beetje smaak.

  • AmStaff

    ach je-zus gaan we nu over op de recepten ??

    Ik ga weer Aperativo kijken…….

  • bachus

    After Eight-taart.

    Uit de Veronica-gids en www.kokengenieten.nl

    Benodigdheden voor 16 punten

    Bereiding

    2 pakjes After Eight (á 200 gram)

    900 gram slagroom

    5 eieren

    zout

    150 gram suiker

    3 zakjes vanillesuiker

    200 gram bloem

    1/2 zakje bakpoeder

    1 eetlepel cacao (15 gram)

    3 zakjes slagroomversteviger

    Bakpapier

    Evt. munt ter garnering

    Leg 3 After Eights apart. Breng de rest met 800 gram slagroom in een pan kort aan de kook. doe daana choco-mintcrème in een schaal. Zet hem met een deksel op de pan een nacht koud weg.

    Neem een springvorm (ca. 26 cm) en leg bakpapier op de bodem. Scheid de eieren. Voeg een snufje zout en 5 eetlepels koud water toe aan het eiwit en klop dit stijf. Strooi er suiker en 1 zakje vanillesuiker doorheen. Meng de eierdooiers er één voor één doorheen. Zeef de bloem, bakpoeder en cacao over de massa en schep het erdoor.

    Strijk de zo ontstane biscuitmassa egaal in de springvorm. Bak het 35 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 175ºc, hetelucht: 150ºc). Laat 'm afkoelen. Snijd de biscuit 2 maal overlangs door.

    Klop de choco-mintcrème met een garde luchtig op. Voeg 2 zakjes vanillesuiker en de slagroomversteviger toe. Sluit de springvorm om de onderste biscuitlaag. Strijk er 1/4 van de choco-mintcrème overheen. Leg de tweede biscuitlaag erop. Strijk daar weer 1/4 van de crème overheen. Leg de derde biscuitlaar erop. Strijk de rest er in een licht golfpatroon overheen. Zet de taart 1 uur koud weg. Klop 100 gram slagroom stijf.

    Spuit dit in toefjes op de taart. Snijd de 3 After Eights diagonaal door en versier de taart er samen met de munt mee.